Warning: Use of undefined constant CHARSET_NATIVE - assumed 'CHARSET_NATIVE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /usr/home/rohdef/www/armchair/serendipity_config.inc.php on line 183
Ritualer - Et bad | Rohde Fischer's armchair Skip to content

Ritualer - Et bad

Fluen på væggen, krogen i badet, who cares? Jeg gør! Jeg er ikke nogen flue, jeg er en krog, lige monteret. De andre fniser, hvorfor? Højsommeren er over os, det er ud på natten, hvorfor er badet klart? Ingen tager da bad på et idrætscenter om natten... og krogene fniser stadig?

En flok kommer væltende ind i badet, men det er jo midt om natten; det forvirrer mig. De synger, av mine ører, så højt de synger og så underlige tekster: ``En badeand, en badeand, det er en and der siger PIP''. Men hvorfor? Og hvad vil de gøre ved mit stakkels bad? De har underlige ting med, kasser med en masse grønne tin-beholdere og forskellige flasker. De synger stadig.

Nu står de under bruseren, hvorfor synger de? Væsken i de grønne beholdere må være en form for behandling, for de hælder det i sig. Når beholderne er tomme, så stilles de på gulvet. ``ROTER!'' De går i en cirkel, så dem under bruserne kommer ud og kan sæbe sig ind, og dem der ikke er under vandet kan komme ind under bruseren.

``ROTER'', de går en runde, det må være koldt for dem som venter.

Mere larm, larm, larm, der er ingen tvivl, der er nogen ude på gangen, på vej ind. De andre kroge fniser stadig, hvad sker der dog? Idet den nyankomne kommer ind til badet råbes der straks ``tør tør tør'' og han sendes ind under bruseren. En ny gæst, hun får samme tur.

``ROTER'', igen går de en runde.

De underlige tinbeholdere stilles på gulvet i en stor cirkel. Der er en, som kommer ind, hun blever tilråbt ``tør tør tør'', som de andre. Kort efter går hun ind imod bruseren, hen over dåserne. ``Hun hopper over hegnet'' lyder det, hun påmonteres en tinbeholder, som straks tømmes.

``ROTER'', der er kun 10 brusere, der er ca 20 personer under dem og nok 50 i badet. Hvad er det for et sted jeg er endt?

Mere sang og højere sang ``Et damp-barn, et damp-barn, det er et barn der laver larm''. Det giver jo ingen mening det her. En af de grønne beholdere på gulvet vælter, hvorefter der råbes ``Han har væltet hegnet''. Han bliver også givet en beholder, som straks tømmes. Mit bad? Hvad er det her for noget? Mit bad!

``ROTER'', var det ikke nemmere hvis de gik ud af badet?

Hvad er det jeg er endt ved.

Comments

Display comments as Linear | Threaded

No comments

Add Comment

Form options
Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.
E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.
To leave a comment you must approve it via e-mail, which will be sent to your address after submission.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA